
για 6 άτομα Συστατικά
close
αριθμός ατόμων
- 200 γραμμάρια κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι σκόνη κάρι
- 1 /4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
- 1 /4 κουταλάκι πιπερόριζα
- 1 3/4 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου διαλυμένο σε νερό
- 250 γραμμάρια κινόα
- 1 μήλο πράσινο ή κόκκινο καθαρισμένο κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού
- 60 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
Προετοιμασία (για 6 μερίδες)
για σαλάτα με κινόα και μήλο
- Τσιγαρίζετε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτετε το κάρυ, το τσίλι και το τζίντζερ (πιπερόριζα) και αναδεύετε για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το ζωμό με την κινόα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα, αφήνοντάς τη λίγο ανοικτή. Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτετε το μήλο και αναδεύετε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το φρέσκο μαϊντανό και το Becel ProActiv. Σερβίρετε!
Απόλαυσε το γεύμα σου!
Συμβουλή: Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική λύση για να χρησιμοποιήσετε ό,τι φαγητό περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα!
Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)
για σαλάτα με κινόα και μήλο
- Eνέργεια (kcal)213 kcal
- Eνέργεια (kJ)889 kJ
- Πρωτεΐνες6,4 g
- Υδατάνθρακες με ίνες33,8 g
- Υδατάνθρακες χωρίς ίνες29,5 g
- Σάκχαρα4,2 g
- Ίνες4,3 g
- Λίπη6,2 g
- - Κορεσμένα λίπη1,1 g
- - Ακόρεστα λίπη4,8 g
- - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,7 g
- -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,4 g
- τρανς λιπαρά0 g
- Χοληστερίνη0 mg
- Νάτριο8 mg
- Αλάτι0,02 g
- Βιταμίνη Α (mg)106 IU
- Βιταμίνη C (mg)4,3 mg
- Ασβέστιο31 mg
- Σίδηρος2,15 mg
- Κάλιο318 mg