Home > Συνταγές > Burger κοτόπουλου με σπανάκι

για 2 άτομα Συστατικά

  • 250 γραμμάρια κιμάς από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 250 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ ολικής άλεσης
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για burger κοτόπουλου με σπανάκι

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το σπανάκι και ρίχνετε ζεστό νερό. Αφού μαλακώσει το στραγγίζετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το Becel ProActiv και ανακατεύετε.
  2. Σε άλλο μπολ τοποθετείτε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ακολούθως πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  4. Σε κάθε ψωμάκι τοποθετείτε τη μισή δόση από το μίγμα με το σπανάκι και το Becel ProActiv μαζί με ένα μπιφτέκι.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρέσκια, πράσινη σαλάτα!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για burger κοτόπουλου με σπανάκι

  • Eνέργεια (kcal)532 kcal
  • Eνέργεια (kJ)2227 kJ
  • Πρωτεΐνες38,8 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες51,9 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες42,8 g
  • Σάκχαρα15,3 g
  • Ίνες9,1 g
  • Λίπη20,2 g
  • - Κορεσμένα λίπη5,3 g
  • - Ακόρεστα λίπη13 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6,1 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα4,1 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη84 mg
  • Νάτριο543 mg
  • Αλάτι1,36 g
  • Βιταμίνη Α (mg)24003 IU
  • Βιταμίνη C (mg)45,4 mg
  • Ασβέστιο258 mg
  • Σίδηρος6,42 mg
  • Κάλιο1709 mg