Home > Συνταγές > Εναλλακτική σαλάτα με κινόα και μήλο

για 6 άτομα Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι σκόνη κάρι
  • 1 /4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 /4 κουταλάκι πιπερόριζα
  • 1 3/4 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου διαλυμένο σε νερό
  • 250 γραμμάρια κινόα
  • 1 μήλο πράσινο ή κόκκινο καθαρισμένο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού
  • 60 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη

Προετοιμασία (για 6 μερίδες)

για εναλλακτική σαλάτα με κινόα και μήλο

  1. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το κάρυ, το τσίλι και το τζίντζερ (πιπερόριζα) και αναδεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και την κινόα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα αφήνοντάς τη λίγο ανοικτή. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά έτσι ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το μήλο και αναδεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  6. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο μαϊντανό και το Becel ProActiv.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Συμβουλή: Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική λύση για να χρησιμοποιήσετε ό,τι φαγητό περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα.

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για εναλλακτική σαλάτα με κινόα και μήλο

  • Eνέργεια (kcal)213 kcal
  • Eνέργεια (kJ)889 kJ
  • Πρωτεΐνες6,4 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες33,6 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες29,5 g
  • Σάκχαρα4,2 g
  • Ίνες4,3 g
  • Λίπη6,2 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,1 g
  • - Ακόρεστα λίπη2,1 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,7 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,4 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη0 mg
  • Νάτριο8 mg
  • Αλάτι0,02 g
  • Βιταμίνη Α (mg)106 IU
  • Βιταμίνη C (mg)4,3 mg
  • Ασβέστιο31 mg
  • Σίδηρος2,15 mg
  • Κάλιο318 mg