Home > Συνταγές > Μελιτζάνες γεμιστές

για 4 άτομα Συστατικά

  • 2  μελιτζάνες
  • 1  κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2  κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2  σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
  • 400  γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 2  κουταλάκια αλεσμένη κανέλα
  • 0  ,5 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2  κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο
  • λίγο πιπέρι
  • 40  γραμμάρια κουκουνάρι
  • 100  γραμμάρια καστανό ρύζι
  • 40  γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για μελιτζάνες γεμιστές

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, κατά μήκος, αφήνοντας 1 cm παχιά σάρκα με το δέρμα. Τοποθετήστε τις σε λαδόκολα, αλείψτε τις με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. και τρίψτε από πάνω λίγο πιπέρι.
  2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, για 30 λεπτά
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα προσθέστε τις ντομάτες σε κονσέρβα, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ρίξτε λίγο πιπέρι και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί στο μισό.
  4. Βράστε το ρύζι.
  5. Κόψτε τη σάρκα της μελιτζάνας και προσθέστε τη στη σάλτσα με τα κουκουνάρια και τον κόλιανδρο. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και αναμείξτε το με το βρασμένο ρύζι, τις κόκκινες πιπεριές και το Becel ProActive.
  6. Γεμίστε την μελιτζάνα με αυτό το μίγμα και σερβίρετε.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για μελιτζάνες γεμιστές

  • Eνέργεια (kcal)349 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1458 kJ
  • Πρωτεΐνες7 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες43,6 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες33,1 g
  • Σάκχαρα13,5 g
  • Ίνες10,6 g
  • Λίπη18,5 g
  • - Κορεσμένα λίπη2,4 g
  • - Ακόρεστα λίπη14,5 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 7,1 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα4,6 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη0 mg
  • Νάτριο154 mg
  • Αλάτι0,38 g
  • Βιταμίνη Α (mg)968 IU
  • Βιταμίνη C (mg)47,8 mg
  • Ασβέστιο81 mg
  • Σίδηρος2,73 mg
  • Κάλιο912 mg