Home > Συνταγές > Ομελέτα με σπανάκι

για 2 άτομα Συστατικά

  • 20  γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 4  αυγά
  • 400  γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 500  γραμμάρια πατάτες
  • 1  /2 κουταλιά ελαιόλαδο

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για ομελέτα με σπανάκι

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Συγχρόνως, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο.
  3. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Ακολούθως τα ρίχνετε στο τηγάνι.
  4. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε ¼ σπανάκι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
  5. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα Becel ProActiv με το μαύρο πιπέρι. Το αφήνετε στη άρκη, διατηρώντας ζεστή θερμοκρασία.
  6. Τηγανίζετε ελαφρώς το υπόλοιπο σπανάκι μέχρι να λιώσει.
  7. Σε ένα πιάτο σερβίρετε τα αυγά, τις βραστές πατάτες και το επιπλέον σπανάκι στην άκρη.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Το φρέσκο σπανάκι φαίνεται πολύ στην αρχή, όταν όμως μαλακώσει είναι η σωστή ποσότητα. Το πιάτο αυτό μπορεί να μαγειρευτεί με ρόκα αντί για σπανάκι.

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ομελέτα με σπανάκι

  • Eνέργεια (kcal)405 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1694 kJ
  • Πρωτεΐνες22,5 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες39 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες31,7 g
  • Σάκχαρα2,5 g
  • Ίνες7,3 g
  • Λίπη18,7 g
  • - Κορεσμένα λίπη5 g
  • - Ακόρεστα λίπη12,3 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6,7 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα2,9 g
  • τρανς λιπαρά0,1 g
  • Χοληστερίνη432 mg
  • Νάτριο291 mg
  • Αλάτι0,73 g
  • Βιταμίνη Α (mg)14133 IU
  • Βιταμίνη C (mg)77,4 mg
  • Ασβέστιο230 mg
  • Σίδηρος7,41 mg
  • Κάλιο1753 mg