Home > Συνταγές > Ομελέτα με σπαράγγια

για 2 άτομα Συστατικά

  • 500  γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
  • 20  γραμμάρια μαλακή φυτικη μαργαρίνη
  • 20  γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 2  μεγάλα αυγά
  • 1  κουταλιά ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 2  κουταλιές φρέσκο σχοινόπρασο
  • 4  φέτες ψωμί πολύσπορο

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για ομελέτα με σπαράγγια

  1. Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τα σπαράγγια και κόψτε τα κοτσάνια. Μαγειρέψτε τα για 7 με 8 λεπτά. Αφήστε τα να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. Κόψτε 150 γραμμάρια από τα σπαράγγια σε κύβους, αλλά αφήστε τα κεφάλια ολόκληρα.
  2. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα νερού (περίπου 2 cm) σε βράση σε ένα τηγάνι. Προσθέστε 20 γρ. μαλακή μαργαρίνη και ψησίματος στο τηγάνι και κρατήστε το νερό ζεστό. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα. Ανακατέψτε τα ενώ ψήνονται για 5 λεπτά και φροντίστε να μην κολλήσει το μείγμα στις άκρες του τηγανιού.
  4. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και το ανακατεύετε μαζί με τα κομμένα σπαράγγια και μια κουταλιά της σούπα σχοινόπρασο σε ένα πιάτο.
  5. Αλείψτε το Becel ProActiv στις φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως και τοποθετείστε τις σε 2 πιάτα. Γαρνίρετε με το μίγμα των αυγών και το υπόλοιπο σχοινόπρασο. Σερβίρετε με τα υπόλοιπα σπαράγγια.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ομελέτα με σπαράγγια

  • Eνέργεια (kcal)391 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1635 kJ
  • Πρωτεΐνες17,3 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες35,8 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες31,3 g
  • Σάκχαρα6,2 g
  • Ίνες4,5 g
  • Λίπη20,3 g
  • - Κορεσμένα λίπη5 g
  • - Ακόρεστα λίπη14,2 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6,8 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα4,8 g
  • τρανς λιπαρά1,6 g
  • Χοληστερίνη254 mg
  • Νάτριο399 mg
  • Αλάτι0,99 g
  • Βιταμίνη Α (mg)1872 IU
  • Βιταμίνη C (mg)9,2 mg
  • Ασβέστιο238 mg
  • Σίδηρος6,23 mg
  • Κάλιο452 mg