Home > Συνταγές > Παντζαροσαλάτα

για 1 άτομα Συστατικά

  • 2 φρέσκα παντζάρια
  • 175 γραμμάρια Becel pro activ γιαούρτι κλασικό (1 κεσεδάκι)
  • 3 καρύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξίδι

Προετοιμασία (για 1 μερίδες)

για παντζαροσαλάτα

  1. Βράζετε τα παντζάρια. Όταν κρυώσουν, τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Προσθέτετε στο επιδόρπιο γιαουρτιού Becel ProActiv το λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.
  3. Προσθέτετε τα παντζάρια στο μείγμα γιαουρτιού.
  4. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα.
  5. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για παντζαροσαλάτα

  • Eνέργεια (kcal)358 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1513 kJ
  • Πρωτεΐνες17,3 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες32 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες25,2 g
  • Σάκχαρα23,4 g
  • Ίνες6,8 g
  • Λίπη19,3 g
  • - Κορεσμένα λίπη3,5 g
  • - Ακόρεστα λίπη14,6 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 10,5 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα4,1 g
  • τρανς λιπαρά0,2 g
  • Χοληστερίνη3 mg
  • Νάτριο301 mg
  • Αλάτι0,75 g
  • Βιταμίνη Α (mg)76 IU
  • Βιταμίνη C (mg)12 mg
  • Ασβέστιο47 mg
  • Σίδηρος2,1 mg
  • Κάλιο775 mg