
για 1 άτομα Συστατικά
close
αριθμός ατόμων
- 2 φρέσκα παντζάρια
- 175 γραμμάρια Becel pro activ γιαούρτι κλασικό (1 κεσεδάκι)
- 3 καρύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ξίδι
Προετοιμασία (για 1 μερίδες)
για παντζαροσαλάτα
- Βράζετε τα παντζάρια. Όταν κρυώσουν, τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
- Βάζετε το γιαούρτι Becel ProActiv σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.
- Προσθέτετε τα παντζάρια στο μείγμα γιαουρτιού.
- Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν σερβίρετε.
Απόλαυσε το γεύμα σου!
Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)
για παντζαροσαλάτα
- Eνέργεια (kcal)358 kcal
- Eνέργεια (kJ)1513 kJ
- Πρωτεΐνες17,3 g
- Υδατάνθρακες με ίνες32 g
- Υδατάνθρακες χωρίς ίνες25,2 g
- Σάκχαρα23,4 g
- Ίνες6,8 g
- Λίπη19,3 g
- - Κορεσμένα λίπη3,5 g
- - Ακόρεστα λίπη15,1 g
- - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 10,5 g
- -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα4,1 g
- τρανς λιπαρά0,2 g
- Χοληστερίνη3 mg
- Νάτριο301 mg
- Αλάτι0,75 g
- Βιταμίνη Α (mg)76 IU
- Βιταμίνη C (mg)12 mg
- Ασβέστιο47 mg
- Σίδηρος2,1 mg
- Κάλιο775 mg