Home > Συνταγές > Πικάντικοι κεφτέδες κοτόπουλου με σπαγγέτι

για 4 άτομα Συστατικά

  • 500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι  θυμάρι
  • 100 γραμμάρια καρότα ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 2 ντομάτες κομμένες
  • 250 γραμμάρια φύλλα φρέσκου βασιλικού χωρίς το μίσχο
  • 40 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 250 γραμμάρια σπαγκέτι
  • 1 1/2 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για πικάντικοι κεφτέδες κοτόπουλου με σπαγγέτι

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το τσίλι, τη μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου και το αβγό.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτετε αλατοπίπερο.
  4. Σχηματίζετε τους κεφτέδες και τους τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
  5. Ταυτόχρονα, βράζετε τα μακαρόνια.
  6. Χτυπάτε στο μπλέντερ το Becel ProActiv, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και τις τομάτες.
  7. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και προσθέτετε το μίγμα από το μπλέντερ.
  8. Σερβίρετε τα μακαρόνια, με τους κεφτέδες και από πάνω ρίχνετε λίγη παρμεζάνα.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για πικάντικοι κεφτέδες κοτόπουλου με σπαγγέτι

  • Eνέργεια (kcal)570 kcal
  • Eνέργεια (kJ)2380 kJ
  • Πρωτεΐνες39,4 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες55,8 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες51,1 g
  • Σάκχαρα5,7 g
  • Ίνες4,7 g
  • Λίπη20,3 g
  • - Κορεσμένα λίπη7,5 g
  • - Ακόρεστα λίπη10,7 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 6,6 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,4 g
  • τρανς λιπαρά0,8 g
  • Χοληστερίνη139 mg
  • Νάτριο233 mg
  • Αλάτι0,58 g
  • Βιταμίνη Α (mg)7082 IU
  • Βιταμίνη C (mg)18,8 mg
  • Ασβέστιο198 mg
  • Σίδηρος5,62 mg
  • Κάλιο952 mg