Home > Συνταγές > Πολύσπορο κροστίνι με επικάλυψη αγκινάρας και ρόκα

για 2 άτομα Συστατικά

  • 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (μπαγκέτα)
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • 10 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου μισή κ.σ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 γραμμάρια αγκινάρα βρασμένη
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 25 γραμμάρια ρόκα
  • 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για πολύσπορο κροστίνι με επικάλυψη αγκινάρας και ρόκα

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο λάδι, προσθέτοντας μία πρέζα μαύρο πιπέρι.
  3. Αλείφετε τις φέτες της μπαγκέτας με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιείτε τις, ψημένες πλέον, φέτες μπαγκέτας (κροστίνι) κατά προτίμηση ζεστές.
  4. Συγχρόνως, καβουρδίζετε το κουκουνάρι σε ένα στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει.
  5. Βάζετε στο μπλέντερ το Becel ProActiv, τις καρδιές αγκινάρας και το κουκουνάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμόνι και μαύρο πιπέρι.
  6. Αλείφετε τα κροστίνι με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε δύο πιάτα. Προσθέτετε από πάνω την άγρια ρόκα.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για πολύσπορο κροστίνι με επικάλυψη αγκινάρας και ρόκα

  • Eνέργεια (kcal)377 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1578 kJ
  • Πρωτεΐνες15,9 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες50,7 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες42,3 g
  • Σάκχαρα6,9 g
  • Ίνες8,4 g
  • Λίπη12,6 g
  • - Κορεσμένα λίπη2,4 g
  • - Ακόρεστα λίπη9,5 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 5,6 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,3 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη0 mg
  • Νάτριο485 mg
  • Αλάτι1,21 g
  • Βιταμίνη Α (mg)183 IU
  • Βιταμίνη C (mg)2,2 mg
  • Ασβέστιο144 mg
  • Σίδηρος3,1 mg
  • Κάλιο336 mg