Home > Συνταγές > Πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

για 2 άτομα Συστατικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 125 γραμμάρια (1/2 φλυτζάνι) γάλα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές φρέσκου  μαϊντανού

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και, έπειτα, τις βράζετε με τη φλούδα τους για μισή ώρα περίπου.
  2. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και, κατόπιν, τις πολτοποιείτε και τις βάζετε πάλι στη φωτιά.
  3. Προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα, το σκόρδο και αναδεύετε.
  4. Αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το Becel ProActiv με το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

  • Eνέργεια (kcal)207 kcal
  • Eνέργεια (kJ)863 kJ
  • Πρωτεΐνες6,1 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες37 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες32,8 g
  • Σάκχαρα4,8 g
  • Ίνες4,2 g
  • Λίπη4,3 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,2 g
  • - Ακόρεστα λίπη0,3 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,2 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,1 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη3 mg
  • Νάτριο42 mg
  • Αλάτι0,11 g
  • Βιταμίνη Α (mg)270 IU
  • Βιταμίνη C (mg)40 mg
  • Ασβέστιο108 mg
  • Σίδηρος1,63 mg
  • Κάλιο903 mg