Home > Συνταγές > Πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

για 2 άτομα Συστατικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 125 γραμμάρια γάλα με χαμηλά λιπαρά (1/2 φλυτζάνι) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές φρέσκου  μαϊντανού

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και έπειτα τις βράζουμε με τη φλούδα τους για μισή ώρα περίπου.
  2. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και κατόπιν τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε πάλι στη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, το σκόρδο και αναδεύουμε.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Becel ProActiv και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για πουρές πατάτας με σκόρδο και μαϊντανό

  • Eνέργεια (kcal)207 kcal
  • Eνέργεια (kJ)863 kJ
  • Πρωτεΐνες6,1 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες36,8 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες32,8 g
  • Σάκχαρα4,8 g
  • Ίνες4,2 g
  • Λίπη4,3 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,2 g
  • - Ακόρεστα λίπη0,3 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,2 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,1 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη3 mg
  • Νάτριο42 mg
  • Αλάτι0,11 g
  • Βιταμίνη Α (mg)270 IU
  • Βιταμίνη C (mg)40 mg
  • Ασβέστιο108 mg
  • Σίδηρος1,63 mg
  • Κάλιο903 mg