Home > Συνταγές > Ψάρι με πράσο, καρότο, κάππαρη και σαφράν

για 0 άτομα Συστατικά

  • 300 γραμμάρια φιλέτο λευκού ψαριού (πέρκα ή γλώσσα)
  • 200 γραμμάρια πράσο
  • 200 γραμμάρια καρότο (1 μικρό)
  • 1 /2 κύβος ζωμού ψαριού
  • 1 /4 λίτρο αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 πρέζα σαφράν σε νήματα
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη

Παραλλαγές: Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πράσο και καρότα, μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε 300 γραμμάρια αρακά και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.

Προετοιμασία (για 0 μερίδες)

για ψάρι με πράσο, καρότο, κάππαρη και σαφράν

  1. Κόβετε τα πράσα και καρότα και τα βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι.
  2. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, το γάλα και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά.
  3. Όσο το ψάρι μαγειρεύεται, προσθέτετε το σαφράν, την κάππαρη και το λεμόνι. Ρίχνετε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Όταν ετοιμαστεί το ψάρι, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το Becel ProActiv στο μίγμα, επανατοποθετείτε το καπάκι, κουνάτε ελαφρώς το τηγάνι και το αφήνετε για 2 λεπτά εκτός φωτιάς.
  5. Έπειτα, μοιράζετε σε δύο πιάτα και σερβίρετε.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Μπορείτε να σερβίρετε το ψάρι με βραστές πατάτες ή άγριο ρύζι!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ψάρι με πράσο, καρότο, κάππαρη και σαφράν

  • Eνέργεια (kcal)551 kcal
  • Eνέργεια (kJ)2297 kJ
  • Πρωτεΐνες62,4 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες46,3 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες38,5 g
  • Σάκχαρα25,8 g
  • Ίνες7,7 g
  • Λίπη12,5 g
  • - Κορεσμένα λίπη3,2 g
  • - Ακόρεστα λίπη6,6 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,3 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,9 g
  • τρανς λιπαρά0,1 g
  • Χοληστερίνη167 mg
  • Νάτριο2412 mg
  • Αλάτι6,04 g
  • Βιταμίνη Α (mg)36208 IU
  • Βιταμίνη C (mg)26,5 mg
  • Ασβέστιο665 mg
  • Σίδηρος3,21 mg
  • Κάλιο2081 mg