Home > Συνταγές > Ψητά σπαράγγια με γραβιέρα

για 2 άτομα Συστατικά

  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 /4 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 350 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 60 γραμμάρια τυρί γραβιέρα κομμένο σε λεπτές φέτες

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για ψητά σπαράγγια με γραβιέρα

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C.
  2. Αναμειγνύετε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το Becel ProActiv σε ένα μπολ.
  3. Τοποθετείτε τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε για 15 λεπτά.
  4. Βγάζετε το πυρίμαχο σκεύος από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω το τυρί και τη γαρνιτούρα. Προαιρετικά, προσθέτετε μαύρο πιπέρι.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Για να είστε σίγουροι ότι προσλαμβάνετε τη σωστή ποσότητα στερολών από κάθε μερίδα συνταγής, μπορείτε να προσθέτετε το Becel ProActiv στο πιάτο σας, για να λιώσει όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ψητά σπαράγγια με γραβιέρα

  • Eνέργεια (kcal)226 kcal
  • Eνέργεια (kJ)941 kJ
  • Πρωτεΐνες11 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες16,8 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες12,5 g
  • Σάκχαρα7,7 g
  • Ίνες4,3 g
  • Λίπη13,7 g
  • - Κορεσμένα λίπη7,2 g
  • - Ακόρεστα λίπη3,2 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 2,8 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,3 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη32 mg
  • Νάτριο196 mg
  • Αλάτι0,49 g
  • Βιταμίνη Α (mg)1053 IU
  • Βιταμίνη C (mg)16,3 mg
  • Ασβέστιο271 mg
  • Σίδηρος2,51 mg
  • Κάλιο417 mg