Home > Συνταγές > Ψητές λεμονάτες πατάτες

για 4 άτομα Συστατικά

  • 450 γραμμάρια πατάτες για ψήσιμο καθαρισμένες και κομμένες
  • 40 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά  ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για ψητές λεμονάτες πατάτες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  2. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε νερό, μέχρι να καλυφθούν. Αφήνετε να βράσει το νερό και περιμένετε για ακόμα 3 λεπτά περίπου. (Σημείωση: οι πατάτες πρέπει να είναι λίγο σκληρές).
  3. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το χυμό λεμονιού και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
  4. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Προσθέτετε το Becel ProActiv, το ξύσμα λεμονιού και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Αντι φρέσκο σχοινόπρασο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό ή βασιλικό ή φρέσκο κρεμμυδάκι.

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ψητές λεμονάτες πατάτες

  • Eνέργεια (kcal)92 kcal
  • Eνέργεια (kJ)382 kJ
  • Πρωτεΐνες1,5 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες13,9 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες11,7 g
  • Σάκχαρα1,2 g
  • Ίνες2,2 g
  • Λίπη3,6 g
  • - Κορεσμένα λίπη0,8 g
  • - Ακόρεστα λίπη0 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη0 mg
  • Νάτριο16 mg
  • Αλάτι0,04 g
  • Βιταμίνη Α (mg)73 IU
  • Βιταμίνη C (mg)11,2 mg
  • Ασβέστιο11 mg
  • Σίδηρος0,48 mg
  • Κάλιο353 mg