Home > Συνταγές > Ψητή γαλοπούλα με φασκόμηλο και κρεμμύδι

για 2 άτομα Συστατικά

  • 200 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλα
  • 3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξίδι μπαλσάμικο
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη

Παραλλαγές: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με φιλέτο κοτόπουλο.

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για ψητή γαλοπούλα με φασκόμηλο και κρεμμύδι

  1. Κόβετε σε λωρίδες το σέλερι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι και σε μεγάλα κομμάτια το φασκόμηλο.
  2. Λαδώνετε ελαφρώς τα φιλέτα γαλοπούλας με το ελαιόλαδο. Βάζετε στη σχάρα τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το σέλερι για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας συχνά.
  3. Συγχρόνως, σε μικρό μπολ βάζετε το φασκόμηλο, το ξύδι και το Becel ProActiv. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
  4. Σερβίρετε τη γαλοπούλα σε δύο ζεστά πιάτα. Απλώνετε τα λαχανικά από πάνω και το μίγμα του φασκόμηλου. Σκεπάζετε τα δύο πιάτα μέχρι να λιώσει το μίγμα και να γλασάρει τη γαλοπούλα.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με ένα μίγμα από βραστό κουνουπίδι, μπρόκολο και βραστές πατάτες, αφήνοντας να λιώσει από πάνω μια κουταλιά του γλυκού Becel ProActiv μαργαρίνη!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για ψητή γαλοπούλα με φασκόμηλο και κρεμμύδι

  • Eνέργεια (kcal)165 kcal
  • Eνέργεια (kJ)689 kJ
  • Πρωτεΐνες19,1 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες5,8 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες4,9 g
  • Σάκχαρα2,6 g
  • Ίνες0,9 g
  • Λίπη7 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,3 g
  • - Ακόρεστα λίπη4,6 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 1,6 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,2 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη0 mg
  • Νάτριο93 mg
  • Αλάτι0,23 g
  • Βιταμίνη Α (mg)1 IU
  • Βιταμίνη C (mg)4,1 mg
  • Ασβέστιο14 mg
  • Σίδηρος0,16 mg
  • Κάλιο80 mg