Home > Συνταγές > Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

για 4 άτομα Συστατικά

  • 450 γραμμάρια ωμές γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 100 γραμμάρια αβοκάντο χωρίς φλούδα κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές  σουσάμι
  • 40 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο
  • 2 κουταλάκια χυμού λεμονιού
  • αλάτι
  •  μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

  1. Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να καβουρδιστεί (περίπου ένα λεπτό). Βάζουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα.
  3. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το Becel ProActiv. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το προϊόν.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού.
  5. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το πορτοκάλι και τις γαρίδες.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και από πάνω ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το χυμό λεμονιού.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα και ραπανάκι αν σας αρέσει!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

  • Eνέργεια (kcal)217 kcal
  • Eνέργεια (kJ)907 kJ
  • Πρωτεΐνες19,7 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες14,2 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες8,5 g
  • Σάκχαρα0,6 g
  • Ίνες5,8 g
  • Λίπη10,1 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,7 g
  • - Ακόρεστα λίπη4,4 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 2,8 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,6 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη142 mg
  • Νάτριο751 mg
  • Αλάτι1,88 g
  • Βιταμίνη Α (mg)8784 IU
  • Βιταμίνη C (mg)60,1 mg
  • Ασβέστιο229 mg
  • Σίδηρος3,81 mg
  • Κάλιο833 mg