Home > Συνταγές > Σολομός με σάλτσα πορτοκαλιού

για 6 άτομα Συστατικά

  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 /3 ποτηριού φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • τσίλι σε σκόνη προαιρετικά
  • 60 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 6 φιλέτα φρέσκου σολομού

Προετοιμασία (για 6 μερίδες)

για σολομός με σάλτσα πορτοκαλιού

  1. Αναμιγνύετε τις ντομάτες, τα πορτοκάλια, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιαντρο και την πιπεριά σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τον υπόλοιπο κόλιαντρο. Ψήνετε για περίπου 15 λεπτά.
  3. Όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, αλείφετε τα φιλέτα σολομού με το Becel ProActiv. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα από το μπολ.
  4. Σερβίρετε σε πιάτο μαζί με πολύχρωμη, φρεσκοκομμένη σαλάτα!

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για σολομός με σάλτσα πορτοκαλιού

  • Eνέργεια (kcal)289 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1207 kJ
  • Πρωτεΐνες36,8 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες8,5 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες6 g
  • Σάκχαρα1,1 g
  • Ίνες2,5 g
  • Λίπη11,4 g
  • - Κορεσμένα λίπη2,2 g
  • - Ακόρεστα λίπη6,6 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 2,4 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,5 g
  • τρανς λιπαρά0,1 g
  • Χοληστερίνη81 mg
  • Νάτριο137 mg
  • Αλάτι0,34 g
  • Βιταμίνη Α (mg)706 IU
  • Βιταμίνη C (mg)36,3 mg
  • Ασβέστιο48 mg
  • Σίδηρος1,16 mg
  • Κάλιο823 mg