Home > Συνταγές > Σολομός με soy sauce, μουστάρδα και μέλι

για 4 άτομα Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 40 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 4 κουταλιές μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για σολομός με soy sauce, μουστάρδα και μέλι

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  2. Τοποθετείτε το σολομό σε πυρίμαχο σκεύος και περιμένετε να ψηθεί (περίπου 20 λεπτά).
  3. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τη σόγια σως, τη μουστάρδα και το μέλι. Αναδεύετε μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
  4. Απομακρύνετε τη μικρή κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το Becel ProActiv.
  5. Αφού ψηθεί ο σολομός, τον σερβίρετε σε πιάτο και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα.
  6. Συνοδεύετε με ρύζι και λαχανικά.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για σολομός με soy sauce, μουστάρδα και μέλι

  • Eνέργεια (kcal)231 kcal
  • Eνέργεια (kJ)966 kJ
  • Πρωτεΐνες26,9 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες5,3 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες5,1 g
  • Σάκχαρα4,7 g
  • Ίνες0,3 g
  • Λίπη10,6 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,9 g
  • - Ακόρεστα λίπη5,4 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 1,7 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1 g
  • τρανς λιπαρά0,1 g
  • Χοληστερίνη58 mg
  • Νάτριο559 mg
  • Αλάτι1,4 g
  • Βιταμίνη Α (mg)146 IU
  • Βιταμίνη C (mg)0 mg
  • Ασβέστιο10 mg
  • Σίδηρος0,57 mg
  • Κάλιο467 mg