Home > Συνταγές > Σολομός φούρνου με στρώση από μυρωδικά και μουστάρδα

για 2 άτομα Συστατικά

  • 3 κλαδάκια φρέσκου άνηθου
  • 3 κλαδάκια φρέσκου μαϊντανού
  • 3 κλαδάκια φρέσκα σχοινόπρασα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 20 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 2 χοντρά φιλέτα φρέσκου σολομού με πέτσα

Προετοιμασία (για 2 μερίδες)

για σολομός φούρνου με στρώση από μυρωδικά και μουστάρδα

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Ψιλοκόβετε τον άνηθο, το μαϊντανό και το σχοινόπρασο. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μουστάρδα και το Becel ProActiv και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
  3. Τοποθετείτε το σολομό, με το δέρμα από κάτω, σε ένα ταψί. Στύβετε ένα λεμόνι. Καλύπτετε το πιάτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Τα πιο χοντρά κομμάτια σολομού μπορεί να χρειαστούν κάποια λεπτά παραπάνω.
  4. Αφαιρείτε το πιάτο από το φούρνο. Αλείφετε το σολομό με τη στρώση από άνηθο. Σκεπάζετε και αφήνετε το πιάτο για 2 λεπτά.
  5. Σερβίρετε άμεσα τον σολομό σε δύο πιάτα!

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Συμβουλή: Το πιάτο συνδυάζεται τέλεια με φασολάκια και πατάτες. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από λεμόνι στη στρώση από άνηθο.

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για σολομός φούρνου με στρώση από μυρωδικά και μουστάρδα

  • Eνέργεια (kcal)273 kcal
  • Eνέργεια (kJ)1143 kJ
  • Πρωτεΐνες36,8 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες2,7 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες1,9 g
  • Σάκχαρα0,8 g
  • Ίνες0,9 g
  • Λίπη12,1 g
  • - Κορεσμένα λίπη2,3 g
  • - Ακόρεστα λίπη6,5 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 2,4 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα1,4 g
  • τρανς λιπαρά0,1 g
  • Χοληστερίνη81 mg
  • Νάτριο307 mg
  • Αλάτι0,76 g
  • Βιταμίνη Α (mg)461 IU
  • Βιταμίνη C (mg)15,4 mg
  • Ασβέστιο23 mg
  • Σίδηρος0,94 mg
  • Κάλιο688 mg