Home > Συνταγές > Σούπα με καβουρδισμένα λαχανικά

για 4 άτομα Συστατικά

  • 350 γραμμάρια καρότα
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 /4 ποτηριού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 /4 ποτηριού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμμάρια Becel pro activ μαργαρίνη
  • 1 1/2 ποτήρι έτοιμο ζωμό λαχανικών
  • 4 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • 2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία (για 4 μερίδες)

για σούπα με καβουρδισμένα λαχανικά

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετείτε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο, έως ότου να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα καφέ χρώμα.
  3. Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε το ζωμό λαχανικών.
  4. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα λαχανικά με το ζεστό ζωμό, το βασιλικό, το Becel ProActiv και τα ψητά λαχανικά.
  5. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και, ακολούθως, προσθέτετε το τυρί και το πιπέρι.

Απόλαυσε το γεύμα σου!

Θρεπτικές πληροφορίες (ανά 100 gram)

για σούπα με καβουρδισμένα λαχανικά

  • Eνέργεια (kcal)126 kcal
  • Eνέργεια (kJ)526 kJ
  • Πρωτεΐνες3 g
  • Υδατάνθρακες με ίνες19,2 g
  • Υδατάνθρακες χωρίς ίνες15,1 g
  • Σάκχαρα6,6 g
  • Ίνες4,1 g
  • Λίπη4,5 g
  • - Κορεσμένα λίπη1,3 g
  • - Ακόρεστα λίπη0,4 g
  • - Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα 0,2 g
  • -- Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα0,2 g
  • τρανς λιπαρά0 g
  • Χοληστερίνη2 mg
  • Νάτριο279 mg
  • Αλάτι0,7 g
  • Βιταμίνη Α (mg)14754 IU
  • Βιταμίνη C (mg)15,4 mg
  • Ασβέστιο77 mg
  • Σίδηρος0,71 mg
  • Κάλιο547 mg